slova4

5 МЕДАЉА ЗА ПАРАСТРЕЉАЧКУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ СРБИЈЕ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ У СИДНЕЈУ, АУСТРАЛИЈА

  

svetsko-prvenstvo-u-parastreljastvu-1

 

 

Парастрељачка репрезентација Србије на Светском првенсту одржаном у Сиднеју, Аустралија, од 11. до 19.10.2019. године освојила је 5 медаља и то 2 златне, 2 сребрне и једну бронзану, остварила још 4 директне квоте за наступ на Паролимпијским играма и поставила нови светски рекорд екипно.

На најмасовнијем тачмичењу парастрелаца до сада, на коме је учествовало 283 такмичара из 55 земаља света, укупно 25 земаља је освојило медаље а Србија се по броју освојених медаља нашла на фантастичном 6. месту.

Парастрељачка репрезентација Србије наставила је фантастичан низ освајања медаља на свим међународним такмичењима на којима су наступали од 2008.године.

Наш најуспешнији такмичар на овом Светском првенству је Драган Ристић који је освојио укупно 4 медаље и то појединачно златну у дисциплини Р9 и сребрну у дисциплини Р5 и екипно златну и бронзану медаљу.

Драган Ристић, Дејан Јокић и Здравко Савановић освојили су бронзану медаљу у дисциплини Р9 а екипа у истом саставу освојила је златну медаљу у дисциплини Р5 одбранивши титулу Светског првака са претходног СП у Кореји и поставила нови Светски рекорд.

Такмичар Живко Папаз освојио је сребрну медаљу у дисциплини П3 појединачно и постигао свој највећи успех на Светским првенствима.

Директне квоте за наступ у Токиу 2020 сада има укупно 6 стрелаца и то Драган Ристић, Ласло Шурањи, Дејан Јокић, Живко Папаз, Здравко Савановић и Растко Јокић.

 

svetsko-prvenstvo-u-parastreljastvu-2

 

 

ПРИЈАТЕЉИ ПОКС

mos

sportski savez

ПОКС ИМУНИЗАЦИЈА

pdficon

ЛИСТА ЧЛАНОВА ПОКС

pdficon

КАЛЕНДАР АТЛЕТСКИХ ТАКМИЧЕЊА

pdficon

ПОИ РИО 2016

poi rio 2016

РИО ГАЛЕРИЈА