slova4

ШЕСТ МЕДАЉА ЗА СРБИЈУ

  

Parastonoteniska reprezentacija Srbije - EP Švedska

 

Борислава Перић-Ранковић одбранила је титулу шампиона Европе у класи Т4-5 на Европском првенству стонотенисера са инвалидитетом одржаном у Хелсингборгу, у Шведској од 16. до 21.09.2019. године.

Нада Матић освојила је сребрну медаљу у финалу са клубском другарицом из новосадског Спина, након Бебине победе резултатом 3:2 (11:8, 6:11, 10:12, 11:7, 11:9).

Српске стонотенисерке претходно су максималним резултатима оствариле пласман у финале. Борислава је у полуфиналу била боља од Швеђанке Лундбек а Нада против Микалашек из Немачке.

Медаљу је освојила и Ана Првуловић у класи Т-2 која је направила подвиг и стигла до сребрног одличја.

После три бронзе на шампионатима Европе, Митар Паликућа је успео да направи искорак и уђе у финале где је одмерио снаге са Баусом из Немачке и освојио сребрну медаљу у класи Т-5.

Женска екипа у саставу Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Сања Мијатовић у класи Т 4 освојила је златну медаљу и одбранила титулу шампиона Европе, савладавши у финалу екипу Шведске.

Мушка екипа у саставу Горан Перлић, Борис Стоиљковић и Владан Петковић освојили су сребрну медаљу у класи Т1-2, изгубивши у финалу од екипе Француске.

 

ПРИЈАТЕЉИ ПОКС

mos

sportski savez

ПОКС ИМУНИЗАЦИЈА

pdficon

ЛИСТА ЧЛАНОВА ПОКС

pdficon

КАЛЕНДАР АТЛЕТСКИХ ТАКМИЧЕЊА

pdficon

ПОИ РИО 2016

poi rio 2016

РИО ГАЛЕРИЈА