slova4

Београд, 4. децембар 2018. – У Београду је синоћ свечано отворено Европско првенство у парастрељаштву. На свечаном дефилеу у Белекспо центру учествовало је 120 спортиста из 27 држава.Током отварања, заклетве су положили, у име такмичара Ласло Шурањи, наш златни параолимпијац, у име тренера, Владимир Пајић, тренер наше парастрељачке репрезентације и у име судија и званичника Аранка Биндер.

Српску репрезентацију предводио је Драган Ристић, светски првак и освајач златне медаље на Светском првенству у Јужној Кореји.

Европско првенство свечано су отворили Драгана Белојевић, в.д. секретар за спорт и омладину града Београда, Жизлен Брије, председница Светске парастрељачкеорганизације и Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије.

Своју подршку овом значајном догађају за параолимпијски покрет у Србији дали су и Андреја Младеновић, заменик градоначелника Београда и Биљана Барошевић, в.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

На свечаном дефилеу су осим спортиста учествовали и ученици млађих разреда О.Ш. Руђер Бошковић.

За учешће на овом такмичењу пријављени су најбољи и науспешнији стрелци из 27 земаља Европе, освајачи медаља и финалисти на Параолимпијским играма и Светским првенствима.Ово је прво такмичење највишег “А” ранга у параолимпијским спортовима које се одржава у Србији.

ПРИЈАТЕЉИ ПОКС

mos

sportski savez

ЛИСТА ЧЛАНОВА ПОКС

pdficon

КАЛЕНДАР АТЛЕТСКИХ ТАКМИЧЕЊА

pdficon

ПОИ РИО 2016

poi rio 2016

РИО ГАЛЕРИЈА